Můj příběh

Můj tým je moje rodina. Ahoj, jmenuju se Adam a jsem táta dvou dětí - Anežky a Štěpiho. Když se Štěpimu nechtělo mluvit, hledali jsme se ženou, jak bychom mu pomohli. Večer jsme četli pohádky, šli jsme za logopedkou, hráli si, ale nic nefungovalo. Zkoušeli jsme i různé dětské edukační aplikace, ale moc se nám nelíbily.

A tak, protože jsem programátor, začal jsem po večerech kutit přesně takovou, kterou jsem nenašel:

  • Mluví česky. Díky Dallinu Bradfordovi umí taky výborně anglicky, ale hlavně v ní můžeš nahrávat dětem vlastní slova!
  • Dává smysl. Žádné bezduché klikání nebo koukání na videa. Když už dám dítěti do ruky tablet, nesmí z toho zblbnout!
  • Umožňuje přidávat vlastní obrázky a zvuky. Fotku a hlas vlastní mámy nic nenahradí.
  • Maximálně využívá přidaný obsah. Nemám čas vkládat to samé desetkrát do různých aplikací.
  • Má jednoduché ovládání. 
  • Je hezká a bez otravných reklam. 

Stáhnout v App Store
Nyní na Google Play

Trvalo dlouho, než jsem první prototyp ukázal kamarádům, ale jejich reakce mě přesvědčily, že má smysl na tom zamakat. Bavil jsem se s logopedy, učitelkami a psychology, testoval s rodiči i s dětmi, několikrát jsem změnil vzhled, funkce i jméno, ale nakonec do sebe všechno zapadlo.

Pracovní stůl plný návrhů a plánů na tvorbu appky. Své třetí dítě jsem pojmenoval Edudadoo. Vyhrála složenina slov “edukační” a přezdívky “dadoo”, kterou mi vymyslel Štěpi. A jakmile jsme začali říkat ušatým příšerkám z appky “edíci”, bylo jasné, že už to tak zůstane. Teda... skoro. Štěpi “edíky” rychle překřtil na “eďouchy”.

Snímek obrazovky ze hry Broukomluva. Ručně malovaní brouci s přidanými vlastními obrázky. Od začátku jsem chtěl co nejvíc propojit virtuální svět appky se světem reálným. Ale jak to udělat pěkně? Rozhodl jsem se dát uživatelské fotky do kontrastu s kreslenou grafikou. Je tak na první pohled vidět, kde se barevný svět eďouchů mění v realitu. O to víc, že všechno kreslím ručně na papír. Pastelky a fixy mám mnohem radši, než dneska všudevlezlou vektorovou grafiku. A taky je kreslení bez tlačítka “zpět” dobrodružnější. :)

Věřím, že s partou zvědavých eďouchů toho ještě hodně zažijeme! Už teď vylézají z appky do příběhů, omalovánekvystřihovánek. A několik plyšových se už dokonce zabydlelo u nás doma!

Zelený plyšový eďouch s dětmi.

Facebook icon Instagram icon Youtube icon
Stáhnout v App Store Nyní na Google Play
Pětihvězdičkový certifikát na Educational App Store